ΕΝΙΣΧΥΣΗ 170.00 ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΜΑΝΙΟΥ

 

 

 

 « ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της Κυβέρνησης στήριξης των μικρών νησιών και ορεινών Δήμων της χώρας μας, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης ανακοίνωσε μία έκτακτη κρατική ενίσχυση προς 85 μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους για το 2017.

 

Το Υπουργείο πρόκειται να κατανείμει ποσό ύψους 20 εκατ. ευρώ για το 2017 από τα ταμειακά υπόλοιπα των λογαριασμών του φόρου ζύθου, των τελών διαφήμισης και του τέλους ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) σε αυτά τα μικρά νησιά και τους ορεινούς Δήμους.

 

Η κατανομή των ενισχύσεων θα πραγματοποιηθεί βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, μεταξύ των οποίων και του πληθυσμιακού, δηλαδή:

στα νησιά με πληθυσμό έως 3.000 κατοίκους

στους Δήμους που ορίζονται ως ορεινοί καθώς και σε Δήμους με πληθυσμό έως 30.000 κατοίκους και με τουλάχιστον το 50% των δημοτικών ή κοινοτικών τους ενοτήτων να χαρακτηρίζονται ως ορεινές.

 

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι ωφελούμενοι Δήμοι του Νομού Κυκλάδων.

 

Α/ΑΔΗΜΟΣΝΟΜΟΣ
1ΑΜΟΡΓΟΥΚΥΚΛΑΔΩΝ
2ΑΝΑΦΗΣ
3ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
4ΙΗΤΩΝ
5ΚΕΑΣ
6ΚΙΜΩΛΟΥ
7ΚΥΘΝΟΥ
8ΣΕΡΙΦΟΥ
9ΣΙΚΙΝΟΥ
10ΣΙΦΝΟΥ
11ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ

 

Από το συνολικό ποσό, θα κατανεμηθεί ποσό ύψους 14,5 εκ. € περίπου, ισόποσα σε κάθε δικαιούχο Δήμο (170.000 € κατώτερο όριο) και ποσό ύψους 5,5 εκ. € περίπου, με βάσει τα στοιχεία πραγματικού πληθυσμού της τελευταίας απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ.

 

Τα ανωτέρω ποσά διατίθενται στους Δήμους για την κάλυψη είτε λειτουργικών τους δαπανών είτε για επενδυτικές τους δραστηριότητες και έργα»

.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *