ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ: ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΛΕΥΚΟ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NATIONAL GEOGRAPHIC ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ

 

 

 

National geographic_color_santorini“Στην πραγματικότητα, η μνήμη μας λειτουργεί καλύτερα με το χρώμα” γράφει το NATIONAL GEOGRAPHIC, σε αφιέρωμά του για τα σημεία του πλανήτη που το χρώμα τα χαρακτηρίζει. Ευρωπαίοι ψυχολόγοι οποίοι μελέτησαν την επίδραση του χρώματος ”, προσθέτει “επεσήμαναν ότι οι άνθρωποι διατηρούν πολύ καλύτερα μια ανάμνηση σε έγχρωμη εικόνα, διότι ενεργοποιεί ισχυρότερες συνδέσεις του εγκεφάλου που τις αποθηκεύει. Και δεν επηρεάζει μόνο τη μνήμη του τόπου το χρώμα, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει τη διάθεσή μας”.

Ως ένα από τα πλέον αξιοσημείωτα τοπία, το περιοδικό (στην Ινδονησιακή έκδοσή του) επιλέγει τη Σαντορίνη, γράφοντας: “Σε μερικούς πολιτισμούς το λευκό χρώμα  προσφέρει γαλήνη. Σκεφτείτε τα σπίτια στο γαλακτώδες λευκό χρώμα της Σαντορίνη όπως παρατάσσονται στις ακτές του Αιγαίου.Αρχικά, το λευκό χρησιμοποιήθηκε για τη μείωση της ηλιακής θερμότητας, αλλά μετά από επίσημες αποφάσεις να βαφτούν τα σπίτια λευκά το 1974, τα κτίρια γίνονται ενοποιητικά σύμβολα και εικόνες που χαρακτηρίζουν τα ελληνικά νησιά. Συμβολίζει δε, την καθαρότητα και αγνότητα”.

 

 

Entah itu warna putih Santorini atau birunya laut Bora-bora, rona-rona warna tertentu dapat mempengaruhi ingatan kita tentang sebuah tempat.

Warna-warni Perjalanan dari Penjuru DuniaMerah

Dalam festival pertarungan ...

Putih

Santorini, Yunani. Santorini, Yunani. (Jenifoto/Thinkstock)

Biru

Pemandangan dari mercu suar di ...Pemandangan dari mercu suar di Pulau Lengkuas. (Manggalani Ukirsari/NGI

 

Oranye

Gurun Sahara di MarokoGurun Sahara di Maroko (Radek Procyk/Thinkstock)

 

Pelangi

Di negeri kincir angin, barisan ...Di negeri kincir angin, barisan tulip berwarna-warni bermekaran saat musim semi tiba. (Jaap Hart/Getty Images via National Geographic)

 

Save

Save

Save

Save

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *