ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

«Η ΠΙΝΔΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ» ΣΤ’ ΑΛΗΘΕΙΑ

 

ΠΙΝΔΟΣ_ΧΟΡΟΣΈνα ξεχωριστό γλέντι πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (11 Οκτωβρίου) στην Ταβέρνα Μαριώ στο Μονόλιθο. Διοργανωτής ο ανασυσταθείς Σύλλογος «Η Πίνδος μας Ενώνει» και πρωταγωνιστής μια «ζυγιά» εξαιρετικών παραδοσιακών μουσικών. Ο αειθαλής Νίκος Καρατάσος στο σαντούρι, παρά το ότι έχει ξεπεράσει τα 80 του χρόνια, παραμένει.. αξεπέραστος και συναρπαστικός. Ειδικά όταν έκανε ένα σύντομο «σόλο» ταξίδεψε τους πάντες στις εσχατιές της Ελλάδας και της μουσικής μας παράδοσης.
Αλλά οι Ηπειρώτες, Μακεδόνες, Θεσσαλοί και όλοι όσοι ζουν κοντά στην Πίνδο, γλεντούν με το δικό τους τρόπο. Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Νίκος Φιλιππίδης, μαζί με τον τραγουδιστή Αντώνη Κυρίτση (μια σπουδαία φωνή του δημοτικού τραγουδιού) άρχισαν να περιέρχονται τα τραπέζια της κατάμεστης ταβέρνας, σταμταώντας σε κάθε τραπέζι και παίζοντας ένα τραγούδι, σαν αντίδωρο για την παρουσία τους στο γλέντι. Μετά άρχισε ο χορός. Με τους μουσικούς στο κέντρο και τους κύκλους να πληθαίνουν.
ΠΙΝΔΟΣ_ΔΗΜΑΡΧΟΣΓια την εκδήλωση μίλησε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου κ. Γιάννης Τόκης, τονίζοντας πως θα ενεργοποιηθεί ξανά, προσπαθώντας να διατηρήσει τις μουσικές παραδόσεις της Πινδου και να τις φέρει σε ένα δημιουργικό διάλογο με τα ακούσματα της Σαντορίνης και των νησιών. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος- Νικόλαος Ζώρζος που εξέφρασε την ικανοποίηση και τη χαρά του, για την εκδήλωση και τόνισε την ανάγκη στήριξης της παράδοσης από όλους.»Χαίρομαι πάρα πολύ που ο Σύλλογος θα έχει παρουσία στην πολιτιστική ζωή της Σαντορίνης», τόνισε. Ήταν επίσης εκεί και η πρώην Βουλευτής και μέλος του ΔΣ της Πανηπειρωτικής κ. Βασιλική Καραγιάννη- Αράπη που επίσης δήλωσε ευτυχής που οι μουσικές της Πίνδου, ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα διατηρώντας ζωντανή την παράδοση.