ΕΜΠΟΡΟΙ ΘΗΡΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

logo-200x106ΕΜΠΟΡΟΙ ΘΗΡΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

  Τη δική του φωνή στο κύμα διαμαρτυριών κατά της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας, πρόσθεσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας. Όπως επισημαίνει η συμβολή των Δημοτικών Αστυνομικών στην προσπάθεια πάταξης του παραεμπορίου, υπήρξε καθοριστική, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή τους στην προσπάθεια διευέτησης του κυκλοφοριακού χάους που βιώνει κάθε καλοκα΄ρι το νησί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  «Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας, διατυπώνει την ανησυχία του για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, καθ’ ότι ήταν πολύ σημαντική η συμβολή της, στην αντιμετώπιση του παραεμπορίου και του κυκλοφοριακού προβλήματος οχημάτων ολόκληρο τον χρόνο στον Δήμο μας.

Η υπαγωγή των δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία, θα έχει αρνητικά αποτελέσματα, γιατί οι αρμοδιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας είναι πολυποίκιλες και με δεδομένο τον μειωμένο αριθμό αστυνομικών, είναι βέβαιο ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί, θα διατίθενται σε αρμοδιότητες άλλες από εκείνες που αφορούν άμεσα τον κλάδο μας, όπως αυτές που προαναφέρονται.

Ελπίζουμε τα αρμόδια Υπουργεία να υιοθετήσουν της απόψεις των Δήμων, ώστε η Δημοτική Αστυνομία να συνεχίσει την αποστολή της».