ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ

 

 

leivadarou2«Αξιότιμε κύριε υπουργέ.

Με αφορμή τo σχετικό με το θέμα έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, θα ήθελα και εγώ από την θέση μου ως Έπαρχος Θήρας να επισημάνω ορισμένα ζητήματα που καθιστούν,  αναγκαία και επιτακτική  την ενίσχυση του Α. Τ. Θήρας  με αστυνομικό δυναμικό.

Το νησί μας, η Σαντορίνη, αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς διεθνούς φήμης και καθόσον η τουριστική κίνηση ξεκινά από τα μέσα του μηνός Μαρτίου θα προσελκύσει εκατομμύρια επισκέπτες μέσω πτήσεων τσάρτερ και κρουαζιερόπλοιων με άφιξη τουριστών τόσο εσωτερικού, όσο και εξωτερικού, από όλα τα μέρη του κόσμου. ΅

 

Κατά γενική ομολογία ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Χώρας μας  και από αυτόν προσδοκούμε κέρδη στην δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε. Αν θέλουμε όμως να μιλάμε για πραγματική στήριξη του τουρισμού και ποιοτική ανάπτυξη των παροχών μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το τομέα της ασφάλειας. Το αίσθημα της ασφάλειας  αποτελεί πρωταρχικό στοιχείο και η  ανεπαρκής αστυνόμευση  που θα οφείλεται καθαρά σε έλλειψη αστυνομικού δυναμικού δύναται να έχει αρνητικό αντίκτυπο τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

 

 

Το   Αστυνομικό  Τμήμα  Θήρας σε καθημερινή βάση  έχει να επιτελέσει  πολύπλευρο έργο. Είναι επιφορτισμένο με αρμοδιότητες αστυνομικού τμήματος τάξης, ασφάλειας, τροχαίας αστυνόμευσης, με υπηρεσίες  όπως, ελέγχου διαβατηρίων στον λιμένα και αερολιμένα, έκδοσης διαβατηρίων και ταυτοτήτων, διαχείρισης θεμάτων αλλοδαπών. Επίσης έχει να ασχοληθεί με την προσεκτική διαχείριση των περιστατικών και την τήρηση της νομιμότητας λόγω της εκτεταμένης κοινωνικής διαστρωμάτωσης που συνεχίζεται αμείωτα με την προσέλευση υπηκόων άλλων χωρών. Επιπροσθέτως έχει υπό  τον έλεγχο του και την τήρηση της νομιμότητας, που σε καθημερινή βάση  πρέπει να επιτελείται, στο μεγάλο αριθμό καταστημάτων, στην μεγάλη οικοδομική δραστηριότητα που έχει φθάσει πλέον σε παρακμή και για την φύλαξη και προστασία των υποκαταστημάτων των Τραπεζών και των μηχανημάτων  αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) αφού η κίνηση των χρημάτων των τραπεζών ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο είναι αρκετά μεγάλη.

 

 

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι το προσωπικό που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού μας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες του,  καταβάλει καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες  και επωμίζεται το υπέρογκο φορτίο της αστυνόμευσης και της τρέχουσας καθημερινότητας. Εν τούτοις, οι υπάρχοντες αστυνομικοί, εκ των πραγμάτων αυτή τη στιγμή σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να καταφέρουν να φέρουν εις πέραν τις υπέρμετρες ανάγκες του καλοκαιριού.

 

 

Ενισχύοντας την δύναμη του  Αστυνομικού Τμήματος της Σαντορίνης με μόνιμο ή κατ’ ανάγκη με αποσπασμένο προσωπικό θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και φέτος στις απαιτήσεις της τουριστικής περιόδου και να παρέχουμε στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες μας το αγαθό της ασφάλειας που δικαιούνται.

Για όλους  τους προαναφερόμενους λόγους, λαμβάνοντας υπόψη και την συνημμένη αναφορά της εν λόγω Υπηρεσίας,  σας θέλουμε αρωγό σε αυτή  την προσπάθεια  και είμαστε βέβαιοι για την θετική  άμεση ανταπόκριση σας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *