ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΕΡΙΦΟ

Κυριάρχησε το θέμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων με στόχο την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών του αναδόχου του έργου του ΧΥΤΑ

Κυριάρχησε το θέμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων με στόχο την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών του αναδόχου του έργου του ΧΥΤΑ.

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΕΡΙΦΟ

  «Την Τετάρτη 24 Ιουλίου ο Δήμαρχος Σίφνου κ. Ανδρέας Μπαμπούνης είχε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης  Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος και ο Προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής(ΕΔΑ)  κ. Αντώνης Βουτσίνος.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, εκπρόσωποι της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ», στελέχη της ΕΔΑ, ο περιφερειακός σύμβουλος Μήλου κ. Πέτρος Ηλιάκης, ο ανάδοχος του έργου κατασκευής του ΧΥΤΑ, οι δύο Αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Σταυριανός και Γιάννης Σανάκης, ο υπεύθυνος για το ΧΥΤΑ δημοτικός σύμβουλος κ. Απόστολος Διαρεμές και οι Προϊστάμενοι των Οικονομικών και Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Το κεντρικό θέμα συζήτησης αφορούσε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων με στόχο την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών του έργου του ΧΥΤΑ και δρομολογήθηκαν οι λύσεις, τόσο σε τεχνικά θέματα που αφορούσαν στο έργο, όσο και σε ζητήματα που σχετίζονται με την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ. Για το λόγο αυτό, να σημειωθεί ότι προηγήθηκε επί τόπου επίσκεψη στο χώρο κατασκευής του ΧΥΤΑ στη Βορεινή.

Συζητήθηκαν ακόμη, παρουσία και του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργου Τρούλλου, θέματα που αφορούν στις μελέτες για τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών στις Καμάρες και τη μελέτη για την προστασία της παραλίας του Πλατύ Γιαλού από τη διάβρωση. Και για τις δύο αυτές μελέτες ζητήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η άμεση ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών που απαιτούνται προκειμένου αυτές οι μελέτες να ωριμάσουν, για να προχωρήσει η ένταξη αυτών των δύο σημαντικών  έργων για τη Σίφνο σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Εκτενέστατη αναφορά στη συνάντηση έκανε ο Δήμαρχος Σίφνου για το μείζον θέμα που ταλανίζει  τους αγρότες όχι μόνο της Σίφνου αλλά και των όμορων νησιών και δεν είναι άλλο από τη λειτουργία του Δημοτικού Σφαγείου της Σίφνου. Για μία ακόμη φορά, ο Δήμαρχος διεκδίκησε έντονα από την Περιφέρεια την άμεση ολοκλήρωση όλων των προβλεπομένων διαδικασιών για την παραλαβή και λειτουργία του Σφαγείου.

Στην ατζέντα της σύσκεψης καταγράφηκε και η έντονη διαμαρτυρία της Δημοτικής Αρχής του νησιού για τη μη έγκαιρη ανάρτηση των δρομολογίων της εταιρείας NEL LINES η οποία εκτελεί τα δρομολόγια της ενδοεπικοινωνίας στις Κυκλάδες και ζητήθηκε η συνδρομή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Πουσσαίου στην ικανοποίηση του πάγιου και χρόνιου αιτήματός μας για την έγκαιρη δημοσιοποίηση και τήρηση μακρόχρονης εκτέλεσης των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, αίτημα που αν και έχει υποβληθεί επανειλημμένα, μέχρι σήμερα δεν έχει ικανοποιηθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό, την τοπική οικονομία και τη ζωή των επαγγελματιών και κατοίκων του νησιού.