“ΔΟΛΙΟΣ” ΚΑΙ “ΔΟΛΙΟΣ”

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ;

 

 

 

 

Περίμενα λίγες ώρες πριν αναρτήσω την δημοσίευση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, επειδή ήρθε σκαναρισμένη (δηλαδή ως φωτογραφία, εγγράφου) και όχι σε έντυπη μορφή.

 

 

Κάποιες παρατηρήσεις:

 

“συνεχή απαξιωτικά και προσβλητικά μέσα…. κτλ. Συστηματικά και δόλια να υπονομεύσουν και να ματαιώσουν το έργο της επισκευής του Λιμανιού του Αθηνιού”.

Επειδή η Santonews, γράφει επώνυμα. Επειδή είναι αυτή που γράφει συστηματικά για την ακηδία στο θέμα της θαλάσσιας πρόσβασης του νησιού, καλούμε τον δικηγόρο του κ. Πελέκη (διότι η απάντηση είναι προφανές πως “ξένης χειρός όζει”) να μας διασαφηνίσει:

Δόλια”. Επειδή “δόλιος” είναι μια από τις ελάχιστες ελληνικές λέξεις που γράφονται και τονίζονται το ίδιο και με μόνο μια ελαφρά διαφορά στην προφορική εκφορά ή βάσει των συμφραζομένων στη γραπτή μορφή, εξάγεται συμπέρασμα. Δηλαδή: “δόλιος” σημαίνει ο κακόπιστος, ο έχων πρόθεση και διάθεση να ζημιώσει με ύπουλο τρόπο. Εξ ου και το “δόλος” που είναι επιβαρυντικό στοιχείο.

Δόλιος”, είναι επίσης και ο ταλαίπωρος, ο δυστυχής, ο ενδεής, ο έχων ανάγκη οίκτου.

Τι από τα δύο εννοούν; Διότι ο μεν πρώτος “δόλιος” πρέπει να αποδειχτεί, επειδή συνιστά αδίκημα (κάτι θα ξέρουν οι δικηγόροι του κ. Προέδρου), ο δε δεύτερος χρήζει οίκτου και ίσως περιφρόνησης, τα οποία είναι αυταπόδεικτο πως η Santonews και ο επιμελητής της δεν χρειάζονται. Ας βάλει λοιπόν ο κ. Πρόεδρος κάποιον νομικό (αν έχει και στενή, συνεργατική, φιλική ή οικογενειακή σχέση, ακόμα καλύτερα) να το διασαφηνίσει. Να βρει επίσης τα κότσια να κατονομάσει τη Santonews.

Αφού λοιπόν διασαφηνίσει, τι εννοεί, επανέρχομαι.

Αλλά το θέμα δεν είναι μόνο λεξιλογικό. Αφορά ένα νησί, με ανάπηρο λιμάνι, εγκαταλελειμμένους λιμενίσκους και κάμποσα ακόμα.

Τον “δόλο” όμως ο κ. Πρόεδρος θα πρέπει να τον αποδείξει και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να τον υποστηρίξουν. Περιμένω. Διότι δόλος, σημαίνει εσκεμμένη, ύπουλη ενέργεια, εκκινούμενη από ιδιοτελή κίνητρα

Ευκαιρία σας δίνω με τη λεξιλογική ερμηνεία του “δόλια” κ. Πελέκη. Είναι σαφές τι εννοείτε. Σας καλώ δημόσια να το αποδείξετε. ΔΗΜΟΣΙΑ. Και να πείτε ονόματα. Αλλιώς, θα σας εγκαλέσω. Θα περιμένω όμως και το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο, να αποφανθεί ότι υπάρχει δόλος στα δημοσιεύματα μου και ότι αυτά δεν εμπίπτουν στην αναγκαία κριτική που υποχρεούμαι ως δημοσιογράφος να ασκώ.

Όσο για την “προσωπική εμπάθεια”;. Μα, ελάτε!. Με εσάς;. Σε καλό σας!. Σε λίγο η Σαντορίνη, περιμένει ρεκόρ τουριστών με λιμάνι ανάπηρο και λιμενίσκους παρατημένους και πιστεύετε εσείς και οι σύμβουλοί σας πως πρόκειται για “προσωπική εμπάθεια”;.

ΥΓ. τσάμπα λεφτά, αν τη ανακοίνωση τη συνέταξε έμμισθος σύμβουλος. Είναι προφανής η άγνοιά του, στη διάρθρωση επιχειρημάτων.

ΥΓ2. Είναι σαφές πως το σκίτσο (από τον Αστερίξ) έχει σατιρικό χαρακτήρα. Έχω πνευματικό παππού τον Αριστοφάνη. Αυτός με σώζει από την κατάθλιψη, αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση βρήκα φάρμακο στους Ουντερζό-Γκοσινύ.

5 Απαντήσεις

  1. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ λέει:

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΦΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΑΝΤΑΛΟΝ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ

    ΩΡΑΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

    • Ευτυχώς που υπάρχετε. Θα ανησυχούσα. Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρες παραγράφους, δοκιμάστε τις λέξεις. Αλλιώς τις συλλαβές. Σιγά-σιγά. Επειδή απάντησα. Αλλά θα περιμένω, να καταλάβετε.

  2. Ο/Η Nikos λέει:

    Όταν γινονται τα πραγματα γρηγορα όπως εγιναν στο μολονιθο και ελησε το προβλημα γραφατε ότι δε παιρνει εγκρισεις και δε τα κανει σωστα τωρα που χρειαζεται να παρει εγκρισεις λετε ότι καθυστερει τελικα ειστε ότι ναναι
    το καλο του τοπου θελουμε όλοι

  3. Ο/Η Δαρζεντας Γιώργος λέει:

    Έγκριση πήραν απο την μέρα που βγήκε το λιμάνι σε έκτακτη ανάγκη.. Πότε ξεκίνησε η διαδικασία και με ποιόν τρόπο; Μάλλον έχετε αλλη άποψη για τον ορο έκτακτη ανάγκη…<>Βρε παιδιά πλακα μας κάνετε; τι να λέμε τώρα τα είπαμε 50 φορές. Ο παππούς μου μου έλεγε στους ανθρώπους αγόρι μου να μιλάς μια φορά, αν δεν καταλαβαίνουν τοτε βάλτους σε άλλη κατηγορία..

  4. Ο/Η Ανδρέας λέει:

    Τελικά αυτή η εμμονή σου με τον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου αρχίζει να γίνεται
    από γραφική έως περίεργη για να μην πω παρεξηγήσιμη.Την διάβασες την ανακοίνωση??Λέει ότι το έργο το παρακολουθεί το υπουργείο ναυτιλίας.Αν ισχύει αυτό
    γιατί δεν τα βάζεις με το υπουργείο για τις καθυστερήσεις.Χάνεις την ουσίας μου φαίνεται….θέλουμε το έργο να γίνει σωστά?η να κάνουμε τσαπατσουλιές πάλι?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *