ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΣΥΦΕΡΤΗΣ Η ΤΑΠΕΡΑΚΙ;

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ας έχουν μαζί το ταπεράκι τους στη συνεδρίαση του Σαββάτου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ας έχουν μαζί το ταπεράκι τους στη συνεδρίαση του Σαββάτου.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΣΥΦΕΡΤΗΣ Η ΤΑΠΕΡΑΚΙ;

  Το Σάββατο 29 Ιουνίου και ώρα 12 το μεσημέρι ο mrEarlSilasTupperθα έχει την τιμητική του. Ο δαιμόνιος αμερικανός που το 1948 πατεντάρισε τα πλαστικά μπόλ αποθήκευσης τροφίμων, πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας που ξεκινάει 12 το μεσημέρι και αναμένεται να λήξει μόλις εξαντληθεί και ο τελευταίος δημοτικός σύμβουλος που κατά το νόμο κατέχει αξίωμα «άμισθο και τιμητικό». Ίσως κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι με βαθιές ρίζες στο παρελθόν να προτιμήσουν αντί του αμερικανόφερτου τάπερ τον τοπικό «συφερτή», δηλαδή το μεταλλικό δοχείο μεταφοράς φαγητού που κλείνει ερμητικά και το κουβαλούσαν μαζί τους οι ταξιδιώτες και οι αγρότες που πήγαιναν στα χωράφια τους. (Το συφερτή σε άλλες περιοχές της χώρας τον αποκαλούν συφερτάσι και τον αναφέρει και ο Σαραντάκος, στις «λέξεις που χάνονται»).  

«Που είσαι νιότη πούδειχνες, πως θα γινόμουν άλλος»

Ο κ. Ζώρζος, εξαπέλυε μύδρους ως επικεφαλής της "θηραϊκής Πολιτείας". Τώρα σπάει τα κοντέρ του αριθμού των θεμάτων.

Ο κ. Ζώρζος, εξαπέλυε μύδρους ως επικεφαλής της «θηραϊκής Πολιτείας». Τώρα σπάει τα κοντέρ του αριθμού των θεμάτων.

    Η σημερινή Δημοτική Αρχή, είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν πολλές οργίλες παρεμβάσεις, διαμαρτυρόμενη για το μεγάλο αριθμό θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο σημερινός Δήμαρχος κ Ζώρζος, εγκαλούσε τον τότε Δήμαρχο για τον αριθμό των 30-35 θεμάτων που απασχολούσαν κάθε συνεδρίαση και ζητούσε συχνότερες συνεδριάσεις του οργάνου, με λιγότερα θέματα. Έμελε όμως να είναι εκείνος που θα κατέρριπτε το ρεκόρ θεμάτων με το δυσθεώρητο αριθμό 65(!) , αλλά και με ώρα έναρξης που καθιστά το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου, εκτός από «τιμητικό και άμισθο» και ιώβειο, λόγω της αντοχής και της υπομονής που πρέπει να επιδείξουν όλοι.

  Αλλά αν η αφοσίωση στο καθήκον, είναι αυτονόητη υποχρέωση του καθ΄ ενός εκλεγμένου, οι βιολογικές ανάγκες δυστυχώς έχουν το δικό τους ρολόι. Καλούνται λοιπόν οι σύμβουλοι να έχουν μαζί τους το συφερτή ή κάποιο τηλέφωνο κοντινής πιτσαρίας για το μεσημεριανό τους γεύμα και – όπως όλα δείχνουν- για το δείπνο τους.  Αλλιώς ας επιχειρήσουν να πατεντάρουν  τη δίαιτα του «Δημοτικού Συμβούλου», η οποία προβλέπει την αποχή από το γεύμα (κανένας έλληνας δε γευματίζει στις 12 το μεσημέρι) και το δείπνο (καθώς δεν προβλέπεται ταχεία λήξη της συνεδρίασης).

  Εκτός αν οι λόγοι, είναι ακριβώς αυτοί. Να νικήσει η Βιολογία, τη Δημοκρατία και το στομάχι το δημόσιο λόγο. Παρά ταύτα, ο «συφερτής» αποτελεί μια καλή επιλογή.