ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΦΗΡΑ: ΜΗΤΕΡΕΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

H πιο πρωτότυπη ακτιβιστική εκδήλωση στα χρονικά της Σαντορίνης.

H πιο πρωτότυπη ακτιβιστική εκδήλωση στα χρονικά της Σαντορίνης.

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΦΗΡΑ: ΜΗΤΕΡΕΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  Μπορεί το περιστατικό να ήταν ατυχές, άκομψο και καταδικαστέο, αλλά τουλάχιστον δημιούργησε μια σημαντική παρακαταθήκη και πυροδότησε έναν ενδιαφέροντα διάλογο.  Η θαρραλέα μητέρα, Ειρήνη Δαραβίγκα επιχείρησε να θηλάσει το παιδί της έξω από ένα εστιατόριο στα Φηρά και αποπέμφθηκε από τους υπευθύνους του.  Είχε όμως το θάρρος να δημοσιοποιήσει το γεγονός, πυροδοτώντας σωρεία αντιδράσεων, αλλά δίνοντας ταυτόχρονα και το σήμα για ένα επωφελή διάλογο. Ως αποτέλεσμα, τη Δευτέρα 5 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του νησιού η πιο πρωτότυπη ακτιβιστική εκδήλωση στα χρονικά της Σαντορίνης.

  Κάποιες νεαρές μητέρες, έχοντας την υποστήριξη από το  Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας και το IBFAN Ελλάδας, πραγματοποίησαν δημόσιο θηλασμό στα παιδιά τους, δίνοντας ηχηρά μηνύματα: ο θηλασμός δεν είναι θέαμα, δεν είναι αισθητική παρεκτροπή, δεν παραβιάζει κανένα ηθικό κανόνα και πως χρέος κάθε κοινωνίας είναι να τον ενθαρρύνει, όχι να τον κρύβει πίσω από παραβάν ή κλειστές πόρτες.  Κυρίως –και αυτό αφορά κατ’ επάγγελμα «υπερασπιστές» της εικόνας του νησιού- η εικόνα που εκπέμπει μια μητέρα που νιώθει την άνεση, την ελευθερία και την ευχέρεια να είναι μητέρα, προσθέτει μια ευπρόσδεκτη «Mother& Family Friendly», διάσταση στο τοπικό Brand Name.

  Και βέβαια, να μην ξεχνάμε, πως η μεγαλύτερη κινητοποίηση για την ισότητα των ανθρώπων, προκλήθηκε όταν μια κατάκοπη, νεαρή μοδίστρα αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση της σε κάποιο αμερικανικό λεωφορείο.