ΔΗΜΑΡΧΟΣ: “ΕΤΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ, ΤΟ 2017 ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ”

ΒΙΝΤΕΟ, ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

  akrotiri_vlychada1Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τρίτη εκδήλωση στήριξης του Ακρωτηρίου στη Βλυχάδα. Η αρχαιολόγος κ. Ειρήνη Νικολακοπούλου, έκανε μια ενδιαφέρουσα εισήγηση για την αγγειογραφία της προϊστορικής πόλης, εκτιμώντας πως αποτέλεσε το πρόπλσμα για τη μετάβαση στις θαυμαστές τοιχογραφίες, που αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη και ανασυνέθεσαν με κόπο και πάθος οι συντηρητές (μορφές όπως ο Μαργαριτώφ, κάτοχος της άδειας συντηρητής με αύξοντα αριθμό #1# στην Ελλάδα και ο ζωγράφος Ηλιάκης) και άλλοι που σήμερα βρίσκονται στην τρίτη γενιά, που ενηλικιώθηκε επιστημονικά στο Ακρωτήρι.

Την έκπληξη έκανε ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος – Νικόλαος Ζώρζος, εκφράζοντας την πρόθεσή του να ανακηρυχθεί το 2017, “Έτος Ακρωτηρίου” για τη Σαντορίνη. Ο Ομότιμο Καθηγητής, Διευθυντής της Ανασκαφής και από την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου Επίτιμος Δημότης Θήρας, κ. Χρίστος Ντούμας, που εξέφρασε τη χαρά του για την έμπρακτη συμπαράσταση της Θηραϊκής κοινωνίας στο έργο που επιτελείται στην Ανασκαφή.

Τη βραδιά, -την ευθύνη της οποίας είχε για μια ακόμα χρονιά η “Εστία Πύργου”- έκλεισε ο Γιάννης Πανταζής και οι συνεργάτες του που μετέφεραν στους παριστάμενους, απόηχους”, αρχαίων ήχων, με χειροποίητα αλλά προσεκτικά κατασκευασμένα και βασισμένα στην όποια μαρτυρία υπάρχει, μουσικά όργανα.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΣΥΝΟΨΗ

Save