ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Α. ΣΙΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ «ΠΡΟΣΒΟΛΗ» ΚΑΙ «ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ»

 

 

 

epitropi_diavoulefsis-sigalas«Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να δηλώσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την προσβολή για την διαδικασία της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης απο μέρους σας με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της.

Εκτός απ το ότι σύμφωνα με το νόμο 3852/10 είναι υποχρεωτικό να συνέρχεται ή Επιτροπή τουλάχιστον 1 φορά ανα τρίμηνο, εσείς την συγκαλείται μόνο 1 φορά το χρόνο για την τυπική έγκρισή ενός τεχνικού προγράμματος και προσχεδίου του προϋπολογισμού όπου και αυτά είναι ειλημμένη απόφαση σας.

Το τελευταίο κρούσμα αφορά στην πρόσκληση με αριθμό 2/03-10-2016 που εστάλει με e-mail στις 03-10-2016 και ώρα 15.24 στα μέλη της επιτροπής για  συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 04/10/2016 και ώρα 13.00 στο γραφείου του Δημάρχου. Οι αντιρρήσεις μας είναι οι εξής:

 

1)Βάσει του Νόμου 3852/2010 η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα δηλαδή εφόσον η αρχική πρόσκληση ήταν την Παρασκευή  30/09/2016 η συνεδρίαση έπρεπε να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 03/10/2016 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο που ή αρχική πρόσκληση ανέφερε.. Σε προφορική ερώτηση που σας έγινε η απάντηση σας ήταν ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και θα σταλεί νέα πρόσκληση τρεις μέρες (3) νωρίτερα από την συνάντηση.

2)Επίσης  η ώρα συνάντησης και ο χώρος είναι ακατάλληλος γιατί πρώτον την ώρα της συνάντησης τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής εργάζονται και αδυνατούν να παραβρεθούν και δεύτερον το γραφείο του Δημάρχου δεν πιστεύουμε να χωράει τα 40 μέλη της επιτροπής.

Επειδή η σύνταξη του  τεχνικού προγράμματος και ο προϋπολογισμός είναι  τα σημαντικότερα θέματα για το Δήμο ευελπιστούμε να προβείτε σε αλλαγή της ημέρας και ώρας  συνάντησης της επιτροπής.

Τέλος ζητάμε την σύγκλιση της τόσο σημαντικής επιτροπής αυτής να γίνεται τουλάχιστον μία φορά ανά τρίμηνο διότι στο Δήμο μας εκκρεμούν πολύ σημαντικά προβλήματα  και οι κανονιστικές διατάξεις που πρέπει να τροποποιηθούν σύντομα όπως:

Για το κυκλοφοριακό

Τις αυξομειώσεις των Δημοτικών Τελών

Την διαχείριση των απορριμμάτων

Την Γενικότερη πολιτική της Τουριστικής προβολής των νησιών μας

Τις Υποδομές,

Και γενικά πολλά  φλέγοντα ζητήματα που μας απασχολούν».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *