ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Ι. ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ

"Είναι αναγκαίο οι ιθύνοντες αυτής της χώρας να αναλάβουν τις ευθύνες τους", λέει η κ. Καραμολέγκου

«Είναι αναγκαίο οι ιθύνοντες αυτής της χώρας να αναλάβουν τις ευθύνες τους», λέει η κ. Καραμολέγκου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  Ι. ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ

  Την έντονη διαμαρτυρία της για το μπλακ- άουτ της ΔΕΗ εκφράζει η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ιουλία Καραμολέγκου.  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Όπως η ΔΕΗ απαιτεί την άμεση αποπληρωμή των λογαριασμών έτσι και εμείς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού».  Επισημαίνει ακόμα την ανάγκη διασύνδεσης των νησιών με το ηπειρωτικό δίκτυο και διαμαρτύρεται για την παράλειψη του Δήμου να την ενημερώσει για τις συναντήσεις που έγιναν σχετικά με το μπλακ άουτ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  «Στη Σαντορίνη του 2013 αναγκαστήκαμε κάτοικοι και επισκέπτες να περάσουμε το μεγαλύτερο μέρος τεσσάρων ημερών (από 13/8-17/8) χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας της έκρηξης που έλαβε χώρα 13/8 στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο νησί μας. Το εν λόγω περιστατικό είχε σοβαρές συνέπειες όπως τη διακοπή παροχής νερού από την αφαλάτωση καθώς και τη μη λειτουργία του τελεφερίκ στον όρμο Φηρών. Περαιτέρω, στο μοναδικό λιμάνι του νησιού μας δεν υπήρχε γεννήτρια έκτακτης ανάγκης ώστε να καλύψει τον στοιχειώδη φωτισμό καθώς και την λειτουργία των δημόσιων αποχωρητηρίων. Στο λιμάνι που όπως όλοι γνωρίζουμε διέρχονται καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι! Επιπλέον, το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρηματιών του νησιού επλήγησαν ανεπανόρθωτα  καθότι  εξαιτίας των πολύωρων διακοπών καταστράφηκαν τα ευπαθή τους προϊόντα.

Και σας ρωτώ ποιος θα αποζημιώσει όλους αυτούς τους επιχειρηματίες, που υπέστησαν τεράστια ζημία καθώς τον εν λόγω γεγονός συνέβη κατά τη διάρκεια της ύψιστης τουριστικής περιόδου της Σαντορίνης όπου περιμένουν όλες οι επιχειρήσεις για να δουλέψουν; Ποιος θα τους καλύψει  τα διαφυγόντα κέρδη; Ποιος θα αποζημιώσει το νησί μας για τη δυσφήμιση που υπέστη;

Είναι απαράδεκτο στη Σαντορίνη, νησί δορυφόρο για ολόκληρη την Ελλάδα  στο πεδίο του τουρισμού να καθυστερήσει τόσες ημέρες η πλήρης επαναφορά της ηλεκτροδότησης. Σε χρονική περίοδο που το νησί φιλοξενούσε εκατομμύρια επισκέπτες!

Το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης είναι πολύ σοβαρό και ταλανίζει τόσο τη Σαντορίνη όσο και τα υπόλοιπα νησιά. Είναι απαραίτητο να προγραμματιστεί άμεσα η διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα. Όπως η ΔΕΗ απαιτεί την άμεση αποπληρωμή των λογαριασμών έτσι και εμείς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Είναι αναγκαίο οι ιθύνοντες αυτής της χώρας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και οι ίδιοι οι πολίτες να αναρωτηθούν «τις πταίει» στην Ελλάδα του 2013 ;

Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω τη δυσαρέσκεια μου προς τον δήμο Θήρας που δυστυχώς «παρέλειψε» να με ενημερώσει σχετικά με τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους αρμόδιους υπουργούς. Ευελπιστώ την επόμενη φορά που θα προγραμματιστεί ανάλογη συνάντηση να «θυμηθούν» οι αρμόδιοι, ότι πρέπει να ενημερώνονται όλα τα θεσμικά πρόσωπα και οι φορείς του νησιού και όχι επιλεκτικά».