“ΔΙΑΦΑΝΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ- ΑΣΥΡΤΙΚΟ”

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΥΤΡΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΝ ΠΥΡΓΟ

 

 

 

“Διάφανη Ζωγραφική Ασσύρτικο

2 έως 10 Αυγούστου

Πύργος Καλλίστης Σαντορίνη

Η έκθεση ζωγραφικής Διάφανη Ζωγραφική – Ασσύρτικο, είναι η νέα ατομική έκθεση μετά από την έκθεση “The miracle” ζωγραφισμένων φωτογραφιών με θέμα τα καμπαναριά του Πύργου Σαντορίνης, που πραγματοποιήθηκε στην Σαντορίνη το 2016.

Όλη η έκθεση των έργων Ασσύρτικο είναι ένας ύμνος στην ποικιλία του κρασιού Ασσύρτικου, όπου η καινοτόμα τεχνοτροπία ζωγραφικής όλων των έργων σε διάφανα φιλμ με ακρυλικά χρώματα συναντά την διάφανη μοναδική ποικιλία Ασσύρτικο με διάθεση σε αυτούς που αναζητούν το διάφανο με το ασυμβίβαστο χαρακτήρα και το έντονο στυλ.

Η ζωγραφική σε διαφάνεια είναι εντελώς πρωτοποριακή και είναι από τις λίγες εκθέσεις που έχουν παρουσιαστεί παγκοσμίως και ήδη υπάρχουν προτάσεις για συμμετοχή μου σε εκθέσεις και στην Ευρώπη.

Η κάθε πινελιά είναι κυκλική και σε μορφή κουλούρας, αντιστοιχεί στο τρόπο προστασίας από τους Αέρηδες που είναι τόσο δυνατοί στο νησί της Σαντορίνης και που ανάγκασαν την διαμόρφωση των αμπελιών έτσι ώστε να σχηματίσουν καλάθι πάνω στο έδαφος, για να προστατεύονται τα σταφύλια από τα χτυπήματα της άμμου.

Όλα τα έργα είναι γεμάτα ζωή και τα χρώματα που χρησιμοποιούνται στους πίνακες ζωγραφικής χαρακτηρίζονται από έντονο πρασινόλευκο χρώμα με ανοιχτές χρυσές ανταύγειες που θυμίζουν το χρώμα του ροδιού, τα χρώματα του Βερίκοκου, τα χρώματα του Ροδάκινου, τα χρώματα του Μάνγκου, τα χρώματα του Πεπονιού και της Μπανάνας που αντιστοιχούν σε κάποιες από τις μυρωδιές που χαρίζει το κρασί Ασσύρτικο λίγο πριν το δοκιμάσεις, ενώ το χρώμα του γιασεμί και ενίοτε του νυχτολούλουδου θα ολοκληρώσει την μεθυστική και ζωγραφιστική διαδρομή για ολοκλήρωση μέσα από την αύρα της θάλασσας και του μπλε γαλάζιου και πετρόλ με φόντο τη μαγεία του θαλασσινού τοπίου.

Η έμπνευση από το Ασσύρτικο που δίνει λευκά διάφανα κρασιά μαζί με τα αρώματα του, και με έκδηλη μεταλλικότητα που παραπέμπει στο πετρώδες έδαφος της Σαντορίνης είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό γνώρισμα που προσπαθεί η έκθεση μέσα από τα έργα να δώσει.

Είναι η εκρηκτική οξύτητα, το φρέσκο και το δροσιστικό, το νεύρο και η σπιρτάδα όπου εξελίσσεται σε βάθος χρόνου, αναδεικνύοντας την έκθεση αυτή μέσα από τα συναισθήματα και την κατάθεση ψυχής ενός Σαντορινιού Πυργιανού καλλιτέχνη.

Η Διάφανη Ζωγραφική Ασσύρτικο περιλαμβάνει 100 έργα με διαστάσεις έως 2.5 μέτρα. Φύτρος Κωνσταντίνος © 2017, 6945708081, kostasfytros63@gmail.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *