ΤΟ CONCORDIA ΑΝΕΛΚΥΕΤΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΟ SEA DIAMOND ΠΟΤΕ;

ΤΟ CONCORDIA ΑΝΕΛΚΥΕΤΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΟ SEADIAMONDΠΟΤΕ;

 

Στην Ιταλία "βρέχει λίρες". 500 εκατομμύρια eυρώ θα στοιχίσει η ανέλκυση του Concordia.

Στην Ιταλία «βρέχει λίρες». 500 εκατομμύρια eυρώ θα στοιχίσει η ανέλκυση του Concordia.

Στην τελική φάση βρίσκονται οι εταιρείες που έχουν αναλάβει το κολοσσιαίο εγχείρημα της ανέλκυσης από τις ακτές του νησιού Ciglio το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia. Το μήκους 290,2 μέτρων σκάφος με δυνατότητα μεταφοράς 3. 780 επιβατών και 1.100 μελών του πληρώματος, είχε ναυαγήσει στις 13 Ιανουαρίου του 2012 στις ακτές του νησιού της Τοσκάνης, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 30 επιβαινόντων.

  Έκτοτε, η ιταλική δικαιοσύνη κινήθηκε γρήγορα καθώς εκδίκασε την υπόθεση, επέβαλλε ποινές και στις 16 Σεπτεμβρίου αρχίζει επιχείρηση ανέλκυσης που πρόκειται να στοιχίσει πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ.  «Δύτες έχουν τοποθετήσει 18.000 τόνους τσιμέντου σε δεξαμενές κάτω από το πλοίο προκειμένου να το στηρίξουν και να το προστατέψουν από πιθανή θραύση, σε μια επιχείρηση που αναμένεται να διαρκέσει 8-10 ώρες», αναφέρει σε δημοσίευμά του η εφημερίδα Guardian.

  Την ίδια ώρα, για το «SeaDiamond» που βυθίστηκε στις 5-6 Απριλίου 2007 στον κόλπο της Καλντέρας, δεν γίνεται καν λόγος. Οι μόνες εξελίξεις αφορούν στις αποφάσεις των αστικών δικαστηρίων που αναμένονται μέχρι το τέλος του μήνα, αλλά αφορούν οικονομικές απαιτήσεις του Δήμου, για τη βλάβη που υπέστη το νησί λόγω του ναυαγίου που είχε κοστίσει τη ζωή στον Πωλ και τη Μωντ Αλλέν. Για την ανέλκυση, δε γίνεται καν λόγος.