ΧΑΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟ

Σοβαρή η κινητικότητα για τις Περιφερειακές εκλογές.

Σοβαρή η κινητικότητα για τις Περιφερειακές εκλογές.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εξελίξεις σχετικά με τις περιφερειακές εκλογές στο Νότιο Αιγαίο. Είναι χαρακτηριστικό, πως έχουν γίνει τουλάχιστον δύο δημοσκοπήσεις, ενώ τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια σημαντική ροή πληροφοριών.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

  1. Ο νυν Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, φαίνεται να επιδιώκει μια νέα θητεία, αλλά το σημερινό πολιτικό τοπίο είναι εντελώς διαφορετικό.
  2. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, έσπευσε να προκαταλάβει τις όποιες εξελίξεις ανακοινώνοντας νέα υποψηφιότητα. Πράγμα που σημαίνει πως η ΝΔ θα υποχρεωθεί να τον στηρίξει, αλλά παράλληλα κάτι τέτοιο θα κλείσει κάθε δίαυλο συνεργασίας των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ) που δημοσκοπικά δεν βρίσκονται στα καλύτερά τους.
  3. Η υποψηφιότητα του Δημάρχου Λειψών κ. Μπενέτου Σπύρου, αποτέλεσε σχετική έκπληξη, υπήρξαν πληροφορίες για αντιδράσεις από κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά φαίνεται ότι έσβησαν πολύ γρήγορα. Έτσι, ο επί 7 τετραετίες Δήμαρχος, έχοντας τη στήριξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΔΗΜΑΡ, μπαίνει δυναμικά στη μάχη.
  4. Η Λίλα Καφαντάρη, μπορεί να αποτέλεσε σχετική έκπληξη στις προηγούμενες εκλογές, αλλά η αξιοσημείωτη επίδοσή της (9,04% και 4 έδρες πήρε η «Λαϊκή Συσπείρωση), οδήγησαν το ΚΚΕ να την υποδείξει ξανά.
  5. Για τους Οικολόγους-Πράσινους, τα πράγματα είναι συγκεχυμένα, καθώς ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογικός Άνεμος», Περιφερειακός Σύμβουλος και Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Χρυσόγελος, αποχώρησε από το κόμμα.

    Ο "αιώνιος" Δήμαρχος Ερμούπολης Γ. Δεκαβάλας, μάλλον μεταπηδά στην Περιφέρεια.

    Ο «αιώνιος» Δήμαρχος Ερμούπολης Γ. Δεκαβάλας, μάλλον μεταπηδά στην Περιφέρεια.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ

Εκεί όμως που γίνεται πραγματικός χαμός, είναι σε ότι αφορά στους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλας επιθυμεί διακαώς να είναι υποψήφιος στο πλευρό του κ. Μαχαιρίδη. Αυτό όμως δημιουργεί ζήτημα για το σημερινό Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Πουσσαίο που στις προηγούμενες εκλογές, επιστρατεύτηκε άρον-άρον, εγκαταλείποντας τη θέση του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού.

Στην πλευρά του κ. Σπύρου, το όνομα που ακούγεται περισσότερο είναι του πρώην Νομάρχη κ. Δημήτρη Μπάιλα, που παραμένει δημοφιλής στο νομό και μια πιθανή υποψηφιότητά του θα δημιουργήσει πρόβλημα και στο συνδυασμό Μαχαιρίδη.

 

Αλλάζει πολλά δεδομένα, μια πιθανή υποψηφιότητα του Δ. Μπάιλα

Αλλάζει πολλά δεδομένα, μια πιθανή υποψηφιότητα του Δ. Μπάιλα

Μια φήμη –που μάλλον παραμένει φήμη- αφορά στο Δήμαρχο Άνδρου κ. Γιάννη Γλυνό το όνομα του οποίου ακούστηκε έντονα τα τελευταία 24ωρα. Οι πληροφορίες από την Άνδρο, λένε πάντως πως ο κ. Γλυνός, έχει αποδυθεί σε μια προσπάθεια να συνενώσει τις πολιτικές δυνάμεις του νησιού του, στοχεύοντας σε μια συνολική επίλυση των προβλημάτων με ευρεία συναίνεση. Γεγονός είναι πάντως πως θεωρείται ένα από τα εμπειρότερα και ικανότερα αυτοδιοικητικά στελέχη στο Νομό, με αποτέλεσμα να γίνονται συνεχείς αναφορές σε αυτόν.

Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Ο κ. Βαγγέλης Σιγάλας, θα είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης, καθώς πιστώνεται κι αυτός με τη θετική επίδοση της παράταξης στις προηγούμενες εκλογές.