“ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ”

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΡΟΥΣΣΟΥ

 

 

 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ_ΡΟΥΣΣΟΣ“Το 1960 επί ΔΕΞΙΑΣ, το Γυμνάσιο Θήρας ήταν Γυμνασιακό Παράρτημα Νάξου.

Το 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ το νοσοκομείο Θήρας είναι υποκατάστημα. Είναι υποκατάστημα μιας μικρής πολυκλινικής που βρίσκεται στους Θρακομακεδόνες Αττικής.

Το 1960 από τη Μέσα Γωνιά, μπήκαμε στο λεωφορείο πέντε παιδιά να πάμε στα Φηρά. Έπρεπε να δώσουμε εξετάσεις μαζί με τα παιδιά των άλλων χωριών για να μπούμε στο Γυμνάσιο. Μας δώσανε μια κόλα αναφοράς που έγραφε ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΟΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΞΟΥ και μετά είχε ερωτήσεις. Περάσαμε και οι πέντε. Θα φορούσαμε πλέον και πηλήκιο. Γυρίσαμε στη Γωνιά με τα πόδια. Το μεσημέρι δεν είχε λεωφορείο. Στο δρόμο ήμασταν πολύ χαρούμενοι αλλά και αγανακτισμένοι. Αυτό το ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΟΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΞΟΥ μας είχε κάτσε στο στομάχι.

Εκείνη την εποχή από τη Σαντορίνη βάζανε για βουλευτές από τη μια ο Ασιμής και από την άλλη ο εφοπλιστής ο Νομικός. Θυμάμαι τον Μπελή, που προσφωνούσε και τους δύο. Τη μια μέρα έλεγε για το Νομικό, να ψηφίσουμε τον εφοπλιστή, τον ευεργέτη του νησιού μας και την άλλη μέρα έλεγε για τον Ασιμή να ψηφίσουμε το παιδί του λαού και όχι τον «βαπορά» το Νομικό. Εμείς παιδιά τότε πήγαμε και στους δύο. Πήγαμε και στο παιδί του λαού, πήγαμε και στο «βαπορά». Είπαμε και στους δύο πως αν δεν πάψει το Γυμνάσιό μας να είναι παράρτημα θα κάψουμε τα πηλήκιά μας στην αυλή του Γυμνασίου. Τους απειλήσαμε πως θα πάμε σπίτι – σπίτι και θα λέμε στον κόσμο να μαυρίσει και τους δύο. Το αποτέλεσμα ήτανε άμεσο. Γίναμε αμέσως Γυμνάσιο Θήρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2017 δεν μπορεί να κάνει ό,τι έκανε η ΔΕΞΙΑ το 1960. Δεν μπορεί από τη μια να δίνει ένα τσουβάλι λεφτά, και τον ευχαριστούμε, για να λειτουργήσει το νοσοκομείο και από την άλλη να μας έχει κάνει υποκατάστημα και αποικία των Θρακομακεδόνων. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει πως είναι υπέρ της νησιωτικότητας και από την άλλη να μετατρέπει τα νησιά μας σε αποικίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε κλειστό νοσοκομείο, τόλμησε να το ανοίξει και κέρδισε τη λαϊκή υποστήριξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παράλαβε νοσοκομείο με έδρα στους Θρακομακεδόνες και πρέπει να τολμήσει ξανά δίνοντας στο ανοιχτό πλέον νοσοκομείο Σαντορίνης αυτοτέλεια.

Υ.Γ. φέτος, όπως μου γνωστοποίησαν, σε πολλές βασιλόπιτες σαντορινιών το φλουρί έπεσε στο νοσοκομείο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *