«ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΑΜΠΕΡΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ»

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ

 

Santorini_xaluanΓια μια ακόμα φορά στρέφει το βλέμμα του στη Σαντορίνη το μγαλύτερο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Βιετνάμ «Xa Luan», για να αναφερθεί αυτή τη φορά στα χρώματα του νησιού. «Εκτός από το λευκό και το μπλε, για τα οποία είναι διάσημη, η Σαντορίνη έχει πολλά λαμπερά χρώματα που πολλοί δε γνωρίζουν», σημειώνει.
Την πρώτη χρωματική παλέτα, ανακαλύπτει το «Xa Luan» στη χλωρίδα του νησιού που την περιγράφει ως «Καλειδοσκόπιο», αποδίδοντάς την στο ηφαιστειογενές έδαφος που δίνει τα χρώματα αλλά και τα ιδιάιτερα αρώματα. Ακολουθούν οι παραλίες, που κινούνται από το εντυπωσιακό κόκκινο, στο εντυπωσιακό μάυρο και το χαρακτηριστικό λευκό της άμμου.

Ακολουθούν οι τοιχογραφίες του προϊστορικού Ακρωτηρίου, σημειώνοντας πάντως πως η Αασκαφή έμεινε 7 χρόνια κλειστή, λόγω της πτώσης τμήματος του Βιοκλιματικού Στεγάστρου. Οι χρωματικές κλίμακς των σπιτιών, εντυπωσιάζουν επίσης το συντάκτη που καταλήγει σε μια λυρική περιγραφή του χρωματικού χορού που προσφέρει το ηλιοβασίλεμα. «Η Οία είναι το πιο δημοφιλές μέρος του νησιού για να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα», γράφει » Μέσα στο λυκόφως είναι δημοφιλής μεταξύ των τουριστών και περιγράφεται ως ένα συναίσθημα όπου όλοι βυθίζονται σε ένα πολύχρωμο πανηγύρι».