ΑΘΗΝΙΟΣ: “ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΚΗΔΙΑΣ”

ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, ΟΠΟΥ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ

 

 

 

 

  Τελικά, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη και αναρτημένη στο “Διαύγεια” συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας. Με ηλεμήνυμα (email) λένε οι πηγές της Santonews. Οι πληροφορίες, λένε πως οι μελετητές θα έρθουν την Πέμπτη. Οπότε, τα όποια συγκλονιστικά, αναμένονται εκείνες τις μέρες. Και έχουμε καιρό. Μην ανησυχείτε. Το κεντρικό λιμάνι της Θήρας, είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η ΕΜΥ, καλείται να προβλέψει μπουνάτσες για την επόμενη πενταετία. Οι επιβάτες, να οπλιστούν με υπομονή. Οι εταιρείες με περίσκεψιν. Και ο Δήμος, εντέλλεται όπως παραγγείλει, ικανό αριθμό παρασήμων, για τους ηρωικούς υπαίτιους, αυτής της κεραυνοβόλου δραστηριότητας. Τουτέστιν: θα εγκριθεί-αν εγκριθεί- η μελέτη. Μετά θα πάμε σε διαδικασίες ανάθεσης. Μετά σε τυχόν ενστάσεις. Μετά βλέπουμε.

Κατόπιν τούτων: διατάσσονται όλοι, οι επιχειρηματίες, κάτοικοι και δημοσιογράφοι του νησιού να μιλούν ψιθυριστά, μην τυχόν και μας πάρουν χαμπάρι οι “άλλοι” πως έχουμε ανάπηρο λιμάνι.

Όσο για την Καβάφεια Αιδώ χωρίς Περίσκεψιν, είναι απίθανο να υπάρχει. Διότι, όπως είχε πει και ο υπέροχος Κώστας Βουτσάς, το θέμα είναι να “τρουπώσεις, άπαξ και τρούπωσες!!”. Τα άλλα τα κουλτουριάρικα του τύπου, “μια θέση, ένα αξίωμα, ένα μισθό και “γαία πυρί μιχθήτω”, να τα ξεχάσετε. Στη Σαντορίνη, δεν πρόκειται να συμβούν ποτέ. Έχουν χιούμορ, οι κρατούντες. Οπότε, έτσι αντιμετωπίστε τα, ως αστείο.

ΥΓ. Συγγνώμη Γκυ Ντεμπόρ για την λαθροχειρία στο “καταστασιακό”. Νόμισα ο αφελής, πως το (κάθε) Λιμάνι ανήκει στη “δόμηση ενός ενιαίου περιβάλλοντος διαβίωσης”. Η Σαντορίνη, σε διέψευσε πανηγυρικά.

 

Όσο για την ακηδία, κάντε κλικ  εδώ γιατί περιέχει μια ερμηνεία- συνώνυμη λέξη (την τελευταία) που δυσκολεύομαι να μεταφέρω στη σελίδα, χωρίς να βάλω πιπέρι στη γλώσσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *