ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ: ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Στην κορυφαία δεκάδα των καλύτερων νησιών του κόσμου, μπήκε για μια ακόμα χρονιά η Σαντορίνη, στο εγκυρότερο διαδικτυακό δημοψήφισμα

Στην κορυφαία δεκάδα των καλύτερων νησιών του κόσμου, μπήκε για μια ακόμα χρονιά η Σαντορίνη,  από το εγκυρότερο διαδικτυακό δημοψήφισμα

TRAVEL & LEISURE: ΞΑΝΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

  Στην κορυφαία δεκάδα των καλύτερων νησιών του κόσμου, μπήκε για μια ακόμα χρονιά η Σαντορίνη, στο εγκυρότερο διαδικτυακό δημοψήφισμα που διενεργεί το περιοδικό Travel & Leisure, και στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 1 εκατομμύριο διαπιστευμένοι αναγνώστες. Η πιο σημαντική λίστα της τουριστικής βιομηχανίας, περιείχε φέτος αρκετές ανακατατάξεις καθώς η Σαντορίνη από την έκτη θέση που είχε πέρυσι βρέθηκε στην τέταρτη, ενώ στην κορυφή αναρριχήθηκε το Palawan των Φιλιππίνων  ( πέρυσι εκτός δεκάδας), εκτοπίζοντας το επίσης φιλιπινέζικο νησί Boracay. Τρίτο αναδείχθηκε το Μάουι, ενώ μετά τη Σαντορίνη ακολούθησε το Prince Edward Island του Καναδά και την κορυφαία δεκάδα συμπλήρωσαν: Κάουι, Σικελία, Κο Σαμούι (Ταϊλάνδη) και Γκαλαπάγκος.

ΣΤΟ HALL OF FAME

Αδιάλειπτη η παρουσία της Σαντορίνης στην κορυφαία δεκάδα του κόσμου

Αδιάλειπτη η παρουσία της Σαντορίνης στην κορυφαία δεκάδα του κόσμου

  Η Σαντορίνη κράτησε όμως για μια ακόμα χρονιά τα σκήπτρα της Ευρώπης (έχει μάλιστα τύχει ειδικής βράβευσης για την αδιάλειπτη πρωτιά της), ακολουθούμενη από τη Σικελία. Η βαθμολογία, με βάση το πολυκριτηριακό σύστημα του δημοψηφίσματος ήταν 89,37 (89,20 πέρυσι) ενώ η δεύτερη Σικελία απέσπασε 88.06 (από 87,87). Την κορυφαία ευρωπαϊκή πεντάδα συμπληρώνουν η Κρήτη με 85,62, η Μαγιόρκα με 85,30 και το Κάπρι με 85,01.

  Αλλά η Σαντορίνη, κρατάει ένα ακόμα επίζηλο τίτλο, καθώς είναι ένα από τα μόλις πέντε νησιά σε ολόκληρο τον κόσμο, που έχει μπει στο Hall of Fame του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο, λόγω της αδιάλειπτης προτίμησής που της δείχνουν οι αναγνώστες τα υπόλοιπα ( τα υπόλοιπα νησιά του Hall of Fame είναι Μάουι, Μπαλί Κάουι και Γκαλαπάγκος) . Φέτος μάλιστα το περιοδικό κυκλοφόρησε στην διαδικτυακή του έκδοση έχοντας ως πρωτοσέλιδο το νησί.

santorini travel leisure 3ΤΟ ΕΓΚΥΡΟΤΕΡΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ  

 Το ετήσιο δημοψήφισμα του Travel & Leisure είναι ο εγκυρότερος διαδικτυακός διαγωνισμός, που κρατάει από το Δεκέμβρη μέχρι το Μάρτη και παίρνουν μέρος, μόνο πιστοποιημένοι συνδρομητές, ενώ αποκλείονται όσοι εμπλέκονται στην τουριστική βιομηχανία. Σύμφωνα με τη μεθοδολογία του περιοδικού, οι συμμετέχοντες καλούνται να αξιολογήσουν μια σειρά χαρακτηριστικά, σε μια κλίμακα από το 1 έως το 5. Για τα νησιά, βαθμολογούνται: φυσικές ομορφιές, δραστηριότητες και αξιοθέατα, εστιατόρια και γαστρονομία, ανθρώπινο δυναμικό και εν γένει αξία.