ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΝΟΙΚΙΑΖΑΝ ΒΙΛΛΕΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ

ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο INDEPENDENT

 

 

  Μια σπείρα απατεώνων, που ενοικίαζε ανύπαρκτες βίλες ή τουλάχιστον διατεινόταν ότι μπορούσε να τις νοικιάσει, χωρίς όμως οι ιδιοκτήτες να το γνωρίζουν, αποκάλυψε η έγκριτη βρετανική εφημερίδα Independent. Οι ρεπόρτερ της εφημερίδας, απευθύνθηκαν στην ιστοσελίδα cycladesrentals.com που ισχυριζόταν πως για δεκαετίες ήταν ενεργή, στο χώρο των πολυτελών υπηρεσιών διακοπών. Μια προσεκτική έρευνα όμως, έδειξε πως είχε συσταθεί μόλις πριν από ένα μήνα. Ένας ενδελεχή έλεγχος των φωτογραφιών, απέδειξε πως οι βίλες που “διέθετε”, ήταν μεν υπαρκτές, αλλά ούτε οι ιδιοκτήτες, ούτε οι ιστοσελίδες που τις προέβαλλαν νόμιμα, το γνώριζαν.

Χρησιμοποιώντας μάλιστα την υπηρεσία “Pay per click” (πρακτική που για κάθε είσοδο στη σελίδα, πληρώνεται ένα ποσό) κατάφερνε να εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις της διαδικτυακής μηχανής Google. Μια από τις ενδεικτικές φράσεις κλειδιά, ήταν η “Santorini Villas”, όπου ο κάθε χρήστης έμπαινε σε μια συλλογή από εντυπωσιακά καταλύματα. Μόνο, που η ενοικίασή τους ήταν ψεύτικη και αν έδιναν κάποια προκαταβολή, αυτή κατέληγε στην τσέπη των απατεώνων. Ο συντάκτης του Independent, Simon Calder, απευθύνθηκε άμεσα στη Google, που κατέβασε τη σελίδα, ενώ οι ιδιοκτήτες των νόμιμων ιστοσελίδων από τις οποίες έκλεβαν φωτογραφικό υλικό, δήλωσαν σοκαρισμένοι από την ενέργεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι απατεώνες είχαν προϊστορία, καθώς την ίδια μέθοδο είχαν χρησιμοποιήσει για τα Κανάρια νησιά και το χειμερινό θέρετρο Verbier της Ελβετίας. Στην περίπτωση της Σαντορίνης και των Κυκλάδων, μάλιστα, διατείνονταν πως είναι και μέλη του ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *