ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ

ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΝΕΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

 

 

 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ_ΒΑΣΙΚΟ“Το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας είναι δημοσίου χαρακτήρα, λειτουργεί με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και ανήκει στην ΑΕΜΥ ΑΕ, της οποίας μοναδικός μέτοχος είναι το ελληνικό δημόσιο όπως ρητά ορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 62 του Ν.4368/2016.

Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης των υπηρεσιών του, ολοκληρώθηκε διασύνδεση του Γ.Ν. Θήρας με την υπηρεσία αιμοδοσίας του Γ. Ν. Αθηνών «Κοργιαλένειο / Μπενάκειο ΕΕΣ» για την κάλυψη των αναγκών του σε αίμα (ΦΕΚ 3421/τΒ/2016)

Στο Γ.Ν. Θήρας λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία, τμήμα επειγόντων περιστατικών, χειρουργεία, μονάδα εμφραγμάτων ακτινοδιαγνωστικό και μικροβιολογικό εργαστήριο, όπου υπηρετούν γιατροί ( καρδιολόγοι, χειρουργοί, ακτινοδιαγνώστες, γυναικολόγοι, γενικοί, παθολόγος, μικροβιολόγος, παιδίατρος και πολλές ακόμα ειδικότητες) οι οποίοι καθημερινά και σε 24ωρη βάση συμβάλλουν με αφοσίωση στην αντιμετώπιση κάθε περιστατικού που φτάνει στο νοσοκομείο. Για τα κενά σε θέσεις ιατρών έχουν γίνει μέχρι σήμερα επτά δημόσιες προσκλήσεις-προκηρύξεις θέσεων από την ΑΕΜΥ.

Ο εφοδιασμός του Γ Ν Θήρας με αναλώσιμα υλικά και εξοπλισμό είναι συνεχής και σύμφωνα με τις διαδικασίες που επιβάλλει η ελληνική νομοθεσία και τα διεθνή πρότυπα.

Παρότι το νοσοκομείο λειτουργεί μόλις τέσσερις μήνες, έχουν δρομολογηθεί ήδη ηλεκτρονικοί διεθνείς διαγωνισμοί σύμφωνα με τον ν. 4412/2016 για την προμήθεια επιπλέον απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων, πέραν του άρτιου εξοπλισμού με τον οποίο είναι εφοδιασμένο το νοσοκομείο από ενάρξεως της λειτουργίας του.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Θήρας έχουν στηρίξει και συνεχίζουν να στηρίζουν τη λειτουργία του νοσοκομείου, όπως φαίνεται και από πλήθος ευχαριστηρίων επιστολών που αποστέλλονται τόσο από Έλληνες όσο και από αλλοδαπούς νοσηλευθέντες”.

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *