ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

“ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ”

 

 

 

pame_santorini “Με αφορμή την επίσκεψη και ομιλία Βουλευτή της Χρυσής Αυγής το Σάββατο στο νησί μας,  η Γραμματεία Σαντορίνης του Π.Α.ΜΕ. δηλώνει πως οι υμνητές του Χίτλερ, του Μεταξά και του Παπαδόπουλου είναι ανεπιθύμητοι!.

Η πατρίδα μας είναι γεμάτη τόπους μαρτυρίου, ολοκαυτωμάτων από τη ναζιστική φασιστική θηριωδία. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παρουσιαστεί ο ναζισμός σαν «μια ακόμα ιδεολογία» και η Χρυσή Αυγή ως «ένα ακόμα κοινοβουλευτικό κόμμα». Είναι νοσταλγοί του Χίτλερ, των φασιστικών καθεστώτων που αιματοκύλισαν τους λαούς, πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας, των συνεργατών των δυνάμεων κατοχής, της φασιστικής χούντας.

 

Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία. Είναι τα λυσσασμένα μαντρόσκυλα του συστήματος. Γαβγίζουν και δαγκώνουν για τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Είναι μπράβοι και τσιράκια των αφεντικών. Γι’ αυτό:

  1. Στήνουν γραφεία ευρέσεως εργασίας και καλούν τους εργοδότες να προσλάβουν άνεργους, με μεροκάματα πείνας των 18 ευρώ την ημέρα, ανασφάλιστους.
  2. Καλούν τους εργοδότες να απολύσουν ξένους εργάτες, χύνοντας το δηλητήριο του εθνικισμού και της διαίρεσης των εργατών, με κριτήριο το χρώμα, την φυλή, τη θρησκεία.
  3. Χτυπούν ανυπεράσπιστους ξένους εργάτες και την ίδια στιγμή δεν λένε κουβέντα για τα ξένα μονοπώλια, σαν αυτό της COSCO.
  4. Δεν λένε κουβέντα για τους έλληνες εφοπλιστές, που απαιτούν να πετάξουν έξω από τα καράβια τους έλληνες ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα και συνδικαλιστική εκπροσώπηση, για να προσλάβουν άλλους, αλλοδαπούς ή έλληνες, με μισθούς πείνας, χωρίς ΣΣΕ, ασυνδικάλιστους.
  5. Διεκδικούν νέες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο, όπως το εφοπλιστικό και χαιρετίζουν «την εθνική προσφορά των εφοπλιστών στην Ελλάδα και στην εθνική οικονομία»! Να σημειωθεί ότι οι έλληνες εφοπλιστές, που κατέχουν την πρώτη θέση παγκόσμια, πληρώνουν ετήσια φορολογία μικρότερη από όσα πληρώνουν οι φουκαράδες μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα για ανανέωση των αδειών παραμονής τους! Είναι δε τόσο «πατριώτες» που σηκώνουν σημαίες ξένων χωρών, όπου απολαμβάνουν μηδενικής φορολογίας.

Δεν μπορείς να πολεμήσεις το φασισμό χωρίς την οργανωμένη σύγκρουση του λαού με τα μονοπώλια, την Ε.Ε. και το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά το φασισμό. Ένα σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση, την εξαθλίωση, την κρίση και τους πολέμους, όλα αυτά που ανοίγουν το δρόμο του φασισμού, ο οποίος ενισχύεται από τους αστικούς θεσμούς, έμμεσα και άμεσα, για να διαιρέσει την εργατική τάξη και να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, κάθε σωματείο, σύλλογο, συλλογικότητα να καταδικάσουν τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής”.

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *