ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΖΗΤΗΣΕ “ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ”

 

 

 

ΤΣΙΠΡΑΣ_ΦΟΡΕΙΣ_ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ_ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ«Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιου Λεονταρίτη με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα στη Σαντορίνη»

Στην τελετή εγκαινίων του Νοσοκομείου Θήρας που πραγματοποιήθηκε από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, παραβρέθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης ενώ στη συνέχεια συμμετείχε στη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τους φορείς του νησιού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης στη συνομιλία του με τον Πρωθυπουργό έθεσε σειρά διοικητικών και θεσμικών ζητημάτων όπως το πάγιο αίτημα για την ουσιαστική αναγνώριση και την ενίσχυση της νησιωτικότητας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κατάργηση του Ειδικού Φορολογικού Καθεστώτος στα νησιά του Αιγαίου, στα προβλήματα ενδοεπικοινωνίας, και υποστελέχωσης υπηρεσιών, με τον Πρωθυπουργό να αναγνωρίζει τη αναγκαιότητα θωράκισης του συνταγματικά κατοχυρωμένου και ευρωπαϊκώς αναγνωρισμένου μέτρου.

Για την επίτευξη αυτού του θεμελιώδους για τα νησιά στόχου, ο κ. Λεονταρίτης ζήτησε από την κυβέρνηση την έμπρακτη στήριξή της μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις. Αναφερόμενος στη μειωμένη χρηματοδότηση του Νοτίου Αιγαίου από το νέο ΕΣΠΑ, τόνισε την ανάγκη αύξησης αυτής μέσα από τα τομεακά προγράμματα των υπουργείων, την αύξηση της χρηματοδότησης των προγραμμάτων του αγροτικού τομέα και τη συμβολή της κυβέρνησης για την αναδιανομή της κατάταξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από το Στόχο 2, κατάταξη που εδράζεται σε πλασματικά στοιχεία.

Ο κ. Λεονταρίτης ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για τις πολιτικές και τα προγράμματα που έχει εφαρμόσει η Περιφερειακή Αρχή από την έναρξη της θητείας της μέχρι σήμερα, τις πρωτοβουλίες για την ίδρυση των υδατοδρομίων, αποσπώντας τα θετικά σχόλια του Πρωθυπουργού για την αναπτυξιακή αυτή πρωτοβουλία. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού αναφορικά με την επίσπευση των διαδικασιών των υπουργείων με σκοπό την όσο το δυνατόν γρηγορότερη έναρξη της λειτουργίας τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Πρωθυπουργό για τις προσπάθειες της Περιφέρειας για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παγκόσμια καμπάνια για τον τουρισμό με σημείο αναφοράς τη συνεργασία με το κορυφαίο διεθνώς ειδησεογραφικό δίκτυο CNN για την προβολή των νησιών μας και τη διεκδίκηση της ύψιστης πανευρωπαϊκής διάκρισης μέσω της υποψηφιότητας ως γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης «η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου έχει επενδύσει στον τουρισμό, τον βασικό στυλοβάτη της εθνικής μας οικονομίας, αλλά ταυτόχρονα και πυλώνα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής για τη χώρα, προωθώντας τη γαστρονομία των νησιών της μέσα από ένα αρμονικό «πάντρεμα».

Ο κ. Λεονταρίτης ζήτησε τέλος τη στήριξη της Κυβέρνησης προς τους επιχειρηματίες του τουρισμού μέσω της θέσπισης ειδικών μέτρων για τον κλάδο στον νέο Αναπτυξιακό νόμο που θα συμβάλουν στην προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων, τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *