«ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ» ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΘΗΡΑΣΙΑ

«Η ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΘΗΡΑΣΙΑ»

AGONIOGRAMMIGONIMI«Το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 λαμβάνει χώρα στη Θηρασιά το Φεστιβάλ του προγράμματος «Άγονη Γραμμή Γόνιμη». Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η Άγονη Γραμμή Γόνιμη, το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό & πολιτιστικό πρόγραμμα σε νησιά της άγονης γραμμής, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια βραδιά όπερας και παρουσιάσεις εργαστηρίων.
Τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί, οι κάτοικοι, οι εισηγητές, οι καλεσμένοι καλλιτέχνες και οι άνθρωποι του προγράμματος γίνονται μια ομάδα και επιβραβεύουν την συλλογική προσπάθεια!
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με παρουσίαση του εργαστηρίου κιθάρας από τους μαθητές του Γυμνασίου της Θηρασιάς σε συνεργασία με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Ο MC Yinka, γνωστός επίσης και ως ο Αμερικάνος (!) τραγουδιστής του Πλιάτσικα, μαζί με τους μαθητές θα παρουσιάσουν το δικό τους κομμάτι hip-hop σε μουσική και στίχους των ίδιων των μαθητών.
Η αυλαία πέφτει με συναυλία που θα δοθεί από το Σύνολο Μονωδών του Studio Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το Σύνολο Μονωδών αποτελείται από τους Παπαδόγια Ερωφίλη Ιωσηφίνα, Παπαγεωργίου Ελισάβετ Νεφέλη, Κοκοβίκα Ιωάννα, Klonovsky Maxim και στο πιάνο θα τους συνοδεύσει ο κ. Φρίξος Μόρτζος.
Για την προσέλευση των κατοίκων της Σαντορίνης θα εκτελεστεί δρομολόγιο από το Αμμούδι Οίας. Αναχώρηση από το Αμμούδι Οίας στις 20:30. Επιστροφή από τη Θηρασιά στις 22:30.
Η μεταφορά του κοινού είναι δωρεάν».