“ΑΦΟΥ ΡΙΒΟΚΟΡΦΙΑΣΟΜΕ ΣΤΗ ΘΗΡΑΣΙΑ… ΑΝΑΧΩΡΟΥΜΕ”

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΡΖΕΝΤΑ ΓΙΑ…ΑΝΗΣΥΧΟΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ

 

 

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ

“Ήθελα πολύ καιρό μα πολύ να γραφοχαράξω στην ψυχή σας και ψυχή μου στο μυαλό σας και μυαλό μου ,στην καρδιά σας και καρδιά μου πως λειτουργεί ένα καράβι ,πως προετοιμάζεται ένα ταξίδι στο αιγαίο αναχωρώντας από Πειραιά για τα Νησιά μας και επιστροφή . Θα ανακατώσω τον σκληρό μου δίσκο και κάτι σημειώσεις από τα παλιά μου τεφτέρια για να απεικονίσω στο ψυχογράφημα μου πως ζούσαμε πως σας ζούσαμε σαν επιβάτες, πως κρίνατε ,επικρίνατε , θαυμάζατε τι;; τον χώρο που επέλεξε η φτώχια ,η ανέχεια της εποχής μου για να επιβιώσουμε ,να ανδρωθούμε και να δημιουργήσομε ,ότι πιο δυνατό και ωραίο ….καριέρα ,οικογένεια ,ζωή …

Αυτό θέλω διακαώς να το ζήσετε ,να διδαχθείτε και εάν επιθυμείτε να ρωτήσετε και απαραιτήτως να ταξιδέψομε μαζί ονειρικά . Βέβαια δεν θα είναι της παλαιολιθικής εποχής ταξίδι αλλά της πρόσφατης δικής μου και πάντα επίκαιρης εποχής .

Δεν επιθυμώ να διανθίσω να κρίνω και να επικρίνω να σχολιάσω και να θίξω το σήμερα το χθες ,επιθυμώ να μοιραστώ μαζί σας τι έζησα ,πως ζούσαμε και εάν θέλετε πως ζούνε και πως λειτουργεί η εάν θέτε πως αρμενίζει ασφαλές και οργιόλουστο ένα παπόρι . Όμως θέλω και επιθυμώ διακαώς και πρέπει πρωτίστως να πραγματοποιηθεί κάτι πιο όμορφο κάτι ποιο ανάλαφρο κάτι ποιο τοπικό και χρήσιμο για πολλούς και πολλά και θα επανέλθω για το μεγάλο ταξίδι που είναι επιθυμία μου -επιθυμία .Θέλω να αρμενοερευνήσομε ,να συνταξιδεύσομε ,και να απολαύσομε μαζί τις ομορφιές ,μα μοναδικές ομορφιές του νησιού μας.

Μου ήρθε τώρα έντονα ακούγοντας και μελετώντας τας γραφάς τοπικώς και πανελλαδικώς. Το είχα όμως από καιρό αποθηκεύσει στην ακατάστατη κεφάλα μου να προσφερθεί κάποια εταιρεία και να μας διαθέσει ένα καράβι που παραμένει αρκετές ώρες στο λιμάνι μας να κάνομε τον γύρο της Σαντορίνης και λέγοντας τον γύρο δεν εννοώ …αναχώρηση ,πορεία ,ολοταχώς χωρίς ενημέρωση χωρίς προσεγγίσεις .ΓΙΑΤΙ;;Πολύ απλά ο Σαντορινιός που γεννήθηκε, μεγάλωσε ,έφυγε, γύρισε ,και αγκυροβόλησε εδώ στο υπήνεμο ψυχικά λιμάνι του να ξέρει ,να μάθει, να γνωρίσει, να δει γύρω -γύρω τις ομορφιές της πατρίδας μας και δη του Ηφαιστείου , και της Θηρασιάς, και τέλος πάντων για σας τους ανησυχοπερίεργους να γνωρίσετε την πατρίδα σας-μας .Η μικροναυτικοπλοιαρχική περιγραφή μου πιο κάτω σκοπό έχει να ενημερώσει τους επιθυμούντες να εμπλουτίσουν το δισάκι τους με τα καλούδια της αγαπημένης μας πατρίδας.

Αναχώρηση από Αθηνιό με πορεία προς Ακρωτήρι αργά σε απόσταση ασφαλείας με ορισμένες στάσεις μέχρι τον φάρο …πορεία προς Εξωμύτη με πολλές στάσεις κι ενημερώσεις στους επιβαίνοντες …μετά από τον Εξωμύτη πορεία προς περίσσα αφού βέβαια ενημερωθεί και πάλι ο κόσμος . Προς Καμάρι αργά σε απόσταση ασφαλείας κι πορεία προς Μονόλιθο ,ενημέρωση και πορεία προς μπαξέδες Οίας ….αργά προσεκτικά προς Αμμούδι και Αρμένη και ενημέρωση. Απέναντι για Ρίβα Θηρασιάς …εκεί παραμονή και μια αγκαλιά με τους ακρίτες …την χρειάζονται ,την θέλουν χωρίς σχόλια και φανφάρες .

Και να σας εκμυστηρευτώ κάτι ναυτικοπαλαιολιθικό …θέλω επιθυμώ και λαχταρώ ο σημερινός Πρόεδρος της Θηρασιάς να βάλει τον μαγειρικό σκούφο και την μπαρουτοκαπνισμένη από μυρωδιές ποδιά του και να αφεθεί στην μαγειρική του τρέλα την οποία απόλαυσα πολλά μα πολλά χρόνια και βεβαίως εάν επιθυμείτε να απολαύσετε τις γαστρονομικές τρέλες του είναι σε μια γωνιά στον Κόρφο τώρα οργιόλουστος και σας περιμένει όπως με περιμένει πάντα ….. αλλά μεγάλωσα Δημήτρη μου ,ψήλωσε η ηλικία μου .

Αφού λοιπόν ανυπόμονοι φίλοι μου Ριβοκορφιάσομε στην Θηρασιά ..αναχωρούμε πολύ αργά …με τα βλέφαρα σίγουρα ξεθωριασμένα από την οινομαγειρική των φίλων μας , και θα αρμενίσομε αργά -αργά και γύρω-γύρω στην Θηρασιά τις ομορφιές να δούμε ….και μετά πορεία για ηφαίστειο…..αργά και εξερευνητικά και απαραιτήτως ενημέρωση για τον ανεκτίμητο θησαυρό μας . Αφού οι επισκέπτες μας φωτογραφήσουν και απολαύσουν ιδίοις όμμασι τον μοναδικό μας θησαυρό …πρόσδεση στον Αθηνιό και άνοιγμα τση σαντορινιάς πετσέτας που πρέπει δεν πρέπει να έχετε μαζί σας;; Το μενού ; Ε θα σας μαλώσω θηραϊκά …Χρειάζεται; ΟΧΙ. Βέβαια όλα αυτά είναι επιθυμία και όνειρα …αλλά δεν πρέπει να ονειρευόμαστε πατριώτες δεν πρέπει;;Πότε;; Κα παπόρι και διάθεση και απαραιτήτως επικοινωνία και το βασικότερο φθινοπωρινά και ήρεμα ,και όλα θα γίνουν με την βοήθεια την δική σας και βεβαίως , βεβαίως μιας κάποιας εταιρείας ακτοπλοϊκής και …θεσμών , οργανισμών ,κωπηλατών και απαραιτήτως του θεού και οπωσδήποτε των ανεγκέφαλων εάν μας επιτρέψουν ,ανερμάτιστων ,και ψευτοαναρχοαπαράδεκτων …που για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία τους ,την αργοπορία τους ,σηκώνουν το τηλέφωνο και ενοχλούν λέγοντας ότι έχουν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στο πλοίο ταλαιπωρώντας χωρίς αιδώ ,επιβάτες ,υπηρεσίες ,γιατί;; γιατί απλά μπορεί λέω μπορεί να άργησε ο γαλατάς το γάλα να του φέρει …κα έννοια σας έχω και από αυτό στο έρμο το δισάκι μου. Αυτά όλα δεν γίνονται …για το ταξίδι εννοώ , με την συρραφή ιδεών ,μελετών και σχεδίων ούτε βέβαια λέγοντας φανφαρορεκλάμες και λόγια ανούσια και θααααααααα. Σκέψη, δουλειά και γενναία απόφαση χρειάζεται. Θα γράψω και αυτό χωρίς ταυτότητα ,χωρίς όνομα ,χωρίς θετικούς υπαινιγμούς και πολύχρωμες παρτιτούρες ,έτσι θέλει ,έτσι θέλουν ,έτσι θέλομε και είμαι-είμαστε σίγουροι ότι θα μας προσφέρει τα πάντα …… και μη απορείτε και αγωνιάτε το έχομε ζήσει σε άλλη ομαδική απόδραση του συλλόγου μας Εστία Πύργου, στην Φολέγανδρο. Σας προϊδεάζω ,σας νηματώνω ,σας προσκαλώ αρμενίζοντας να τα πούμε εάν υλοποιηθεί το όνειρο .Δεν θα ευχηθώ από τώρα καλοτάξιδοι …γιατί θα είμαστε εάν με εμπιστεύεστε . Κα δε μου λέτε το Ρηνιώ μου και η θεία η Βαγγελική θα γνωρίσει το ηφαίστειο και τις άλλες ομορφιές μας ;Είναι μια επιθυμία ,είναι ένας γλυκός καημός ,είναι ένα όνειρο που βλέπω τακτικά ..Κα δε μου λέτε εσείς ήντα λέτε θα γίνει;;”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *