ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ INDEPENTENT ΣΤΟ ΘΗΡΑΪΚΟ ΚΡΑΣΙ

«Στους αμπελώνες του ηφαιστειογενούς νησιού, χρησιμοποιούνται πρωτότυπες τεχνικές, προκειμένου να δαμάσουν το σκληρό περιβάλλον»

«Στους αμπελώνες του ηφαιστειογενούς νησιού, χρησιμοποιούνται πρωτότυπες τεχνικές, προκειμένου να δαμάσουν το σκληρό περιβάλλον»

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ INDEPENTENT ΣΤΟ ΘΗΡΑΪΚΟ ΚΡΑΣΙ

   Ο Adrian Mourby, είναι βραβευμένος συγγραφέας και παραγωγός στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ παράλληλα έχει τη θέση του διεθνούς ανταποκριτή στο δημοφιλές –στον κύκλο των φιλόμουσων- περιοδικό, OperaNow. Αλλά συνεργάζεται επίσης με τη μεγάλη εφημερίδα τας ταξιδιωτικές ανταποκρίσεις και στο τελευταίο του άρθρο, πραγματοποίησε ένα αφιέρωμα στο κρασί της Σαντορίνης. «Στους αμπελώνες του ηφαιστειογενούς νησιού, χρησιμοποιούνται πρωτότυπες τεχνικές, προκειμένου να δαμάσουν το σκληρό περιβάλλον», γράφει, για να εστιάσει την προσοχή του στα οινοποιεία του νησιού, με πρώτο το «ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΣ» στη Μέσα Γωνιά, όπου μιλάει με το διευθυντή του. «Τα κλήματα εδώ, εξαναγκάζονται να μεγαλώνουν κυκλικά, σαν καλάθια» επισημαίνει, για να προσθέσει σε άλλο σημείο: « Είναι άραγε το ηφαιστειακό νησί, η νέα Νάπα Βάλεϊ (σ.σ φημισμένη οινοπαραγωγός περιοχή στην Καλιφόρνια), όπως διάβασα στον αμερικανικό τύπο;. Είναι ώρα να το μάθουμε».

« Είναι άραγε το ηφαιστειακό νησί, η νέα Νάπα Βάλεϊ (σ.σ φημισμένη οινοπαραγωγός περιοχή στην Καλιφόρνια), όπως διάβασα στον αμερικανικό τύπο;. Είναι ώρα να το μάθουμε», γράφει ο Mourby

« Είναι άραγε το ηφαιστειακό νησί, η νέα Νάπα Βάλεϊ  όπως διάβασα στον αμερικανικό τύπο;. Είναι ώρα να το μάθουμε», γράφει ο Mourby

  Μια από τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, που παραθέτει, είναι πως το μοναδικό ενισχυτικό που χρησιμοποιούν οι αμπελουργοί είναι το θειάφι. «Τα υπόλοιπα, τα παίρνουν από το έδαφος», είπε στον Mourby, ο Διευθυντής του Οινοποιείου. Επόμενες στάσεις του δημοσιογράφου- συγγραφέα, ήταν η Ένωση Συνεταιρισμών, το Οινοποιείο Γαβαλά, ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε στο Βινσάντο εξηγώντας τη μέθοδο που δίνει τη γλυκύτητά του. « Η Σαντορίνη, είναι ένα υπέροχο νησί, για τις παρατηρήσεις ενός τουρίστα, αλλά ο οινοτουρισμός, μας δίνει τώρα ένα ακόμα καλό λόγο για να την επισκεφτούμε», καταλήγει.