ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ EXPRESS

"Απολαύστε το συγκλονιστικό ελληνικό ηλιοβασίλεμμα στη ΑΣαντορίνη", γράφει η EXPRESS

«Απολαύστε το συγκλονιστικό ελληνικό ηλιοβασίλεμμα στη Σαντορίνη», γράφει η EXPRESS

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ EXPRESS

 

    « Η Ελλάδα, είναι η λέξη- Greeceistheword», είναι ο τίτλος αφιερώματος τη βρετανικής εφημερίδας Express που μέσω του LonelyPlanet, καταγράφει τις κορυφαίες εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κάποιος ταξιδιώτης στην Ελλάδα. Στην πρώτη θέση είναι το «Ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη», και η εφημερίδα γράφει: « Η Σαντορίνη διαθέτει περισσότερα από τα ηλιοβασιλέματα, αλλά αυτό το αξιοσημείωτο νησί, πήρε το σχήμα του από την πυρηνική φλόγα των εκρήξεων έχει κάνει το εορταστικό ηλιοβασίλεμα δικό του. Τα καλοκαιρινά δειλινά, τα πρανή των Φηρών και της Οίας γεμίζουν από κόσμο που εκστασιάζεται από το αχανή καμβά που είναι χρωματισμένος στο κόκκινο του αίματος, στο δυτικό τμήμα».

  Η εφημερίδα πάντως λέει πως το ηλιοβασίλεμα μπορεί κάποιος να το παρακολοθούησε από παντού, χωρίς να βρεθεί στριμωγμένος στο πλήθος, και καταλήγει: «Αν χάσετε τη δύση του ηλίου, τότε αντί γι αυτό μπορείτε πάντα με το πρώτο φως να στραφείτε ανατολικά για τη συγκλονιστική ανατολή».

  Οι υπόλοιπες «ελληνικές εμπειρίες» που προτείνει η εφημερίδα, είναι : Αρχαία Ρόδος, η Λέσβος, η Ιθάκη, το Φαράγγι της Σαμαριάς, η Ύδρα και η Σάμος.