ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΔΕΥΑΘ ΖΗΤΑ Η ΝΟΤΙΑ ΠΛΕΥΡΑ

Τη μείωση των τελών σύνδεσης, ζητούν οι επιχειρηματίες της Περίσας

Τη μείωση των τελών σύνδεσης, ζητούν οι επιχειρηματίες της Περίσας

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΔΕΥΑΘ ΖΗΤΑ Η ΝΟΤΙΑ ΠΛΕΥΡΑ Τη μείωση των τελών σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο, ζητά με επιστολή του το Σωματείο της Νότιας Πλευράς της Σαντορίνης. Όπως είναι γνωστό, πέρυσι ολοκληρώθηκε το μεγάλο έργο της αποχέτευσης και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Θήρας (ΔΕΥΑΘ), κάλεσε τους επιχειρηματίες να υποβάλλουν αιτήσεις σύνδεσης. Οι ίδιοι όμως θεωρούν υπέρογκα τα τέλη, ενώ διαμαρτύρονται και για την εφ άπαξ καταβολή τους, ζητώντας να τα εξοφλήσουν με δόσεις.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Ως εκπρόσωποι του Σωματείου Τουριστικών Επιχειρήσεων Νότιας Σαντορίνης τον τελευταίο καιρό δεχόμαστε αρκετά παράπονα από τις μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Περίσσας, σχετικά με τις συνδέσεις στο αποχετευτικό δίκτυο. Κατόπιν τούτου, θεωρούμε υποχρέωση μας να σας ενημερώσουμε και να επιστήσουμε την προσοχή σας στα θέματα που έχουν δημιουργηθεί και μπορούν να λυθούν από την υπηρεσία σας.
Όλοι οι επιχειρηματίες έρχονται παραπονούμενοι για το υπέρογκο κόστος σύνδεσης, το οποίο πρέπει μάλιστα να καταβάλλουν εφάπαξ και χωρίς δόσεις στη ΔΕΥΑΘ. Αυτό όπως γνωρίζετε είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω ανεπαρκούς ρευστότητας χρημάτων. Οι επιχειρήσεις δεν έχουν λειτουργήσει ακόμα, δεδομένου ότι η τουριστική σεζόν στην Περίσσα ξεκινά επί της ουσίας από τον Ιούνιο για τους περισσότερους. Εκτός αυτού, υπενθυμίζουμε πως όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν εξοντωθεί οικονομικά λόγω των διαδοχικών φόρων και χαρατσιών που επιβάλλονται από την κυβέρνηση το ένα μετά το άλλο. Κατόπιν τούτου, είναι οικονομικά αδύνατο αλλά και κοινωνικά άδικο, να επιβάλλονται μεγάλα τέλη σύνδεσης αλλά και εφάπαξ καταβολή τους πριν ακόμα συνδεθούν.
Εκτός αυτού, οι περισσότεροι εκφράζουν άγνοια για το πώς υπολογίζονται τα τέλη αυτά, και για το τι πάγια τέλη θα επιβάλλονται με τη χρήση του αποχετευτικού δικτύου. Θεωρούμε ότι το νέο αποχετευτικό δίκτυο στην περιοχή είναι ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό που θα λύσει χρόνια προβλήματα και θα μειώσει αισθητά το περιβαλλοντολογικό κόστος. Γι’ αυτό το λόγο, είναι αναγκαίο να μπορέσουν να συνδεθούν άμεσα όλες οι επιχειρήσεις και οι οικίες της περιοχής.

Συμπερασματικά ζητάμε:

Να μειωθούν τα τέλη σύνδεσης
Να εξοφλούνται τα τέλη σύνδεσης σε δόσεις, είτε μέσω των λογαριασμών είτε με απευθείας καταβολή στην υπηρεσία σας
Να μας γνωστοποιήσετε πως ακριβώς υπολογίζονται τα τέλη σύνδεσης για τις οικίες και τις επιχειρήσεις των ενοικιαζομένων δωματίων και εστιατορίων, καθώς και ποια θα είναι τα τρέχοντα πάγια χρήσης αυτών.

Για όλα αυτά ζητούμε μια συνάντηση με εσάς, για να σας παραθέσουμε από κοντά τις απόψεις του κόσμου όπως αυτές διαμορφώνονται από την καθημερινή επαφή που έχουμε μαζί του. Ελπίζουμε σε μια άριστη συνεργασία μαζί σας, προς όφελος των καταναλωτών.