ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

 

"hδη παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στον έλεγχο των διαβατηρίων για επισκέπτες τρίτων χωρών", αναφέρει ο Περιφερειάρχης

«Ήδη παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στον έλεγχο των διαβατηρίων για επισκέπτες τρίτων χωρών», αναφέρει ο Περιφερειάρχης

Τη στελέχωση των διεθνών αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου με το απαιτούμενο αστυνομικό προσωπικό, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης. Όπως επισημαίνει, ο μεγάλος αριθμός αφίξεων στα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης, σε συνδυασμό με την προσδοκώμενη φετινή αύξηση (την εκτιμά στο 20%), έχουν ήδη δημιουργήσει ρποβλήματα και δυσλειτουργίες στο τμήμα ελέγχου διαβατηρίων.  «Για το λόγο αυτό θεωρούμε πως απαιτούνται πέραν των εγκεκριμένων δόκιμων αστυνομικών, τουλάχιστον δέκα (10) άτομα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, έξι (6) στο αεροδρόμιο της Κω και από πέντε (5) άτομα στα αεροδρόμια Μυκόνου και Σαντορίνης», υπογραμμίζει ο κ. Μαχαιρίδης.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΔΕΝΔΙΑ

 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «Όπως γνωρίζετε η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου είναι η κατεξοχήν τουριστική Περιφέρεια της χώρας. Φιλοξενεί κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου πάνω από 6.000.000 (έξι) εκατομμύρια αλλοδαπούς επισκέπτες και εκατομμύρια ημεδαπών. Για την φετινή τουριστική περίοδο αναμένεται αύξηση πάνω από 20%.

                Λόγω του όγκου καθημερινών αφίξεων στα διεθνή μας αεροδρόμια ( Ρόδος, Κως, Μύκονος και Σαντορίνη), με την έναρξη της τουριστικής σεζόν ήδη παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στον έλεγχο των διαβατηρίων για επισκέπτες τρίτων χωρών, καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει το μεγάλο όγκο των ξένων επισκεπτών μας.

                Γνωρίζουμε τις προθέσεις σας για την ενίσχυση των διεθνών μας αεροδρομίων με δόκιμους αστυνομικούς, όμως παρ’ όλα αυτά θα σας παρακαλούσαμε, πρώτον, να επισπεύσετε τη διαδικασία στελέχωσης των αεροδρομίων με τους δόκιμους και δεύτερον, να εξετάσετε το ενδεχόμενο για επιπλέον προσωπικό καθώς οι ανάγκες φέτος είναι αυξημένες κατά 25% σε σχέση με την περσινή χρόνια . Κι αυτό γιατί πέρσι είχαμε μείωση της τάξης του 5%, ενώ φέτος τα δεδομένα δείχνουν αύξηση της τάξης του 20%.

                Επομένως, η πραγματική αύξηση στα νησιά μας θα είναι της τάξης του 25% και ως εκ τούτου οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται σε σχέση με πέρσι. Για το λόγο αυτό θεωρούμε πως απαιτούνται πέραν των εγκεκριμένων δόκιμων αστυνομικών, τουλάχιστον δέκα (10) άτομα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, έξι (6) στο αεροδρόμιο της Κω και από πέντε (5) άτομα στα αεροδρόμια Μυκόνου και Σαντορίνης.

               

                Μια τέτοια ενέργεια, πέραν της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των ξένων επισκεπτών μας που τώρα σχηματίζουν ατελείωτες ουρές, που πολλές φορές φθάνουν έως τον αεροδιάδρομο, αλλά και θα ανακουφίσει τους αστυνομικούς από την μεγάλη πίεση να ανταπεξέλθουν στις υπεραυξημένες ανάγκες. Όπου θα πρέπει να τονίσουμε πως καταβάλουν κάθε φιλότιμη προσπάθεια για να το πράξουν με συνέπεια και υπευθυνότητα.          

                Με την πεποίθηση πως θα ανταποκριθείτε στο αίτημα μας, είμαστε στην διάθεση σας για να συνδράμουμε στην έκβαση του εγχειρήματος.